Jeżeli smakowały Państwu potrawy na pogadankach zdrowotnych organizowanych w ramach projektu pt. „Weź sobie zdrowie do serca do serca – program profilaktyki i promocji zdrowia w zakresie chorób układu krążenia w powiecie janowskim” w ramach Programu PL 13 ,,Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu” Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009-2014 poniżej przedstawiamy menu:
1) Sałatka śledziowa z pieczonymi batatami i winegretem na bazie oleju lnianego
2) Sałatka z tuńczykiem, ziarnami prażonymi, mieszanką sałat, grzankami razowymi i winegretem na bazie oliwy extra virgin
3) Sałatka owocowa z orzechami i serem pleśniowym z winegretem miodowym
4) Sałatka z kaszy jaglanej z pieczoną dynią, pomidorami suszonymi, serem feta, rukolą i oliwą aromatyzowaną
5) Grillowana pierś kurczaka z makaronem pełnoziarnistym, szpinakiem, czerwoną cebulą, pieczoną papryką i sosem jogurtowym z curry, czosnkiem i papryką chilli
6) Kasza gryczana z brokułami, pesto słonecznikowo-ziołowym, parmezanem i oliwą
7) Kanapki z pastą bazyliową, serem mozzarella i pomidorem na grzance z grahamki
8) Kanapki z pastą z pieczonej papryki i cebulki ze śledziem i oliwkami na pieczywie pełnoziarnistym
9) Roladki z ciasta szpinakowego z twarożkiem koperkowym i łososiem wędzonym
10) Koperty z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo – serowym.