Menu na pogadankach zdrowotnych

Jeżeli smakowały Państwu potrawy na pogadankach zdrowotnych organizowanych w ramach projektu pt. „Weź sobie zdrowie do serca do serca – program profilaktyki i promocji zdrowia w zakresie chorób układu krążenia w powiecie janowskim” w ramach Programu PL 13 ,,Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu” Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009-2014 poniżej przedstawiamy menu:

1)    Sałatka śledziowa z pieczonymi batatami i winegretem na bazie oleju lnianego
2)    Sałatka z tuńczykiem, ziarnami prażonymi, mieszanką sałat, grzankami razowymi i winegretem na bazie oliwy extra virgin
3)    Sałatka owocowa z orzechami i serem pleśniowym z winegretem miodowym
4)    Sałatka z kaszy jaglanej z pieczoną dynią, pomidorami suszonymi, serem feta, rukolą i oliwą aromatyzowaną
5)    Grillowana pierś kurczaka z makaronem pełnoziarnistym, szpinakiem, czerwoną cebulą, pieczoną papryką i sosem jogurtowym z curry, czosnkiem i papryką chilli
6)    Kasza gryczana z brokułami, pesto słonecznikowo-ziołowym, parmezanem i oliwą
7)    Kanapki z pastą bazyliową, serem mozzarella i pomidorem na grzance z grahamki
8)    Kanapki z pastą z pieczonej papryki i cebulki ze śledziem i oliwkami na pieczywie pełnoziarnistym
9)    Roladki z ciasta szpinakowego z twarożkiem koperkowym i łososiem wędzonym
10)    Koperty z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo – serowym.